Начало » Оборудване » Почиствайте правилно автоклава, за да удължите неговия живот

Почиствайте правилно автоклава, за да удължите неговия живот

От: Младен Манолов февр. 13,2018

Причината, че засягам често темата за автоклавите е, че те са важна част от стоматологичната практика, която за съжаление често се нуждае от ремонт.

Наскоро открих проучване, проведено от голяма американска компания за поддръжка на стоматологично оборудване.
То показва, че над 60% от всички сервизни обаждания са свързани с автоклавите.
От моя опит смятам, че този процент е реален.
Нещо, което не знаете е, че процентът на повреди в стерилизаторите е пряко свързан със самата им поддръжка.
Мога да ви разкажа много истории за нещата, които съм виждал в разглобените автоклави и също мога да твърдя, че поне 35% от ремонтите им могат да бъдат предотвратени.

Ще ви помоля докторе, да не представяте тази статия пред асистентите си, и да ги обвините за всички проблеми с оборудването, въпреки че може да е добра тема за разговор при следващата ви среща.

Чистите автокалави работят безпроблемно, а зле поддържаните идват при мен за ремонт.

Как да почистите своя автоклав

Този метод за почистване може да се прилага при стерилизатори с камерни нагреватели или с парогенератори. Той може да се различава малко от ръководството за експлоатация на вашата машина.
Ако редовно редовно и успешно сте почиствали автоклава си, няма да нарушавам методите ви. Но въпреки това може да откриете, че този метод е по-добър от вашия.

Avtoclave Cleaner е предназначен за цялостно почистване на системите в машината. Като се започне от резервоара за чиста вода, водната помпа, вакуум помпата, водните пътища, парогенератора и стерилизиращата камера.

Употребата му е изключително опростена. Нужно е предварително да се източи цялото количество чиста вода от автоклава. След което в съд с два литра топла вода се разтварят 2 супени лъжици от препарата. Водата се изсипва в резервоара с чиста вода.
Следва избор на програма са стерилизация (препоръчвам 134 градуса) и се стартира, като камерата трябва да е напълно празна.
След приключването на цикъла автоклавът се отваря за да се охлади. С хавлиена кърпа се забърсват евентуалните остатъци, отделени в камерата при процеса на почистване.
Почиствайте добре с мокра кърпа уплътнението на вратата, както мястото на което то прилепя при затварянето й.

Прилагайте метода на почистване веднъж на двадесет цикъла. Ако след него в камерата има следи от варовик, може да го извършвате и по-често.

За поръчка, моля свържете се с мен на посочения по-долу телефон.

Етикети

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

About The Author

Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.
Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове, периферия, въздушни компресори, стерилизатори (автоклави), системи за цифрова радиография, компютърни системи.

Изработка на професионални сайтове и изграждане на стратегии за дигитален маркетинг. Професионален блогинг, SEO оптимизация, Adwords управление.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за гр. Пловдив и региона)

Остави коментар

avatar
  Абонамент  
Извести за
Позвънете сега