Начало » Управление на офиса » Поддръжка на зъболекарския кабинет

Поддръжка на зъболекарския кабинет

От: Младен Манолов ян. 19,2018

Стоматологичният асистент има много важни задачи. Те могат да включват грижи за пациента, контрол над хигиената, инвентаризация и поддръжка на оборудването. Освен ежедневните задачи, може да са включени седмични и месечни. След всичко това, е лесно да се пропуснат области, които са силно видими за пациента. Представям ви списък с неща, които да направите, за да запазите работното си помещение в най-добра форма.

Дезинфекция на стол

Стоматологичният стол

Той трябва да бъде поддържан периодично. Използвайте мек сапун и вода за почистването всички повърхности. Тапицерията е възможно с времето да се износи и напука. Острият дезинфектант може да допринесе за обезцветяването й или да я повреди. Наранената тапицерия затруднява почистването и дезинфекцията. Използването на пластични протектори може да удължи нейния живот.
Не е необходима дезинфекцията на повърхности, защитени от непроницаеми бариери, освен ако те не са компрометирани.

Оборудването на стола

Освен поддръжката на турбините, наконечниците и ръкохватките, трябва да се проверят и останалите звена в стола, за да се гарантира, че няма течове, прегъвания или запушвания. Обърнете се към ръководството за поддръжка, за да научите как и колко често трябва да се извършва.
То може да включва проверка на въздушното и водно налягане, ако е необходимо подмяна на о-пръстени и филтри.
Някои стоматолози сами правят тези процедури, докато повечето предпочитат поддръжката да бъде извършена от специализиран техник на стоматологична техника. Така или иначе редовна инспекция и поддръжка е добра идея, която може да ви застрахова от неприятности. Теч на вода от инсталацията почти сигурно предизвиква наводнение в кабинета, а изтичане на въздух може да принуди компресора да работи непрекъснато, което да доведе до неговото прегряване и повреда.

Осветление

Работното осветление, трябва да се почиства в съответствие с инструкциите на производителя. То се нагрява по време на работа, за това не забравяйте да го изключите и изчакате да се охлади преди да започнете почистване. Докосването на топлите повърхности с влажна кърпа може да предизвика тяхното спукване. Използвайте неагресивен почистващ препарат и мека кърпа, за да премахнете натрупаните прахови частици. Бъдете внимателни защото рефлекторът може много лесно да се надраска при неправилно почистване.

Рентгеново устройство

Когато го почиствате от прах, разпънете цялото рамо, държащо рентгеновата глава. Прегледайте внимателно за замърсявания в зоните на ставите. Ако то се движи, без да бъде докосвано е нужно да бъде затегнато. Ако рамото остане хлабаво може да компрометира точността на рентгеновите снимки или случайно да се отклони към главата на пациента, причинявайки наранявания. Нужно е рентгеновите престилки  периодично да се проверяват за пукнатини. Те трябва да бъдат окачени на закачалка, а не да се сгъват, защото това може да предизвика невидими пукнатини, през които пациентът да бъде изложен на допълнително облъчване.

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

About The Author

Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.
Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове, периферия, въздушни компресори, стерилизатори (автоклави), системи за цифрова радиография, компютърни системи.

Изработка на професионални сайтове и изграждане на стратегии за дигитален маркетинг. Професионален блогинг, SEO оптимизация, Adwords управление.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за гр. Пловдив и региона)

Остави коментар

avatar
  Абонамент  
Извести за
Позвънете сега