Начало » Моята работа » Подготовка на китайски стоматологичен юнит за монтаж

Подготовка на китайски стоматологичен юнит за монтаж

От: Младен Манолов сеп. 08,2018

Тук може да разгледате извършената от мен подготовка на нискобюджетен китайски стоматологичен стол за предстоящ монтаж.  Тя се състои от няколко стъпки:

  • Поставяне на тапицерия с цвят, пожелан от клиента.
  • Подредба на периферия: ръкохватка вода въздух, турбина със светлина, въздушен микромотор с наконечник, свободен шлаух и скалер.
  • Свързване към безмаслен стоматологичен компресор с мощност 600 вата и тест за херметичност на въздушните пътища.
  • Тест на аспирационната система.
  • Монтаж на стойка за чашки.
  • Монтаж на стойка с монитор и интраорална камера с висока резолюция.
  • Тестване на електрическите мотори, отговорни за позиционирането на стола.
  • Тест на водните системи.

Ако ви предстои покупката на нов стоматологичен стол и желаете да е в нисък ценови диапазон, но възможно най-функционален, се свържете с мен за да обсъдим заедно съществуващите варианти.

Монтаж на стола в нов стоматологичен кабинет

Няколко дни след подготовката му, стоматологичният юнит е транспортиран до кабинета на клиента и монтиран от мен. Самият монтаж включва позициониране на стола, свързване към въздушния компресор, свързване към водопроводната мрежа за чиста и обратна вода, свързване към електрическата мрежа и повторен тест на всички системи.
Ето и няколко снимки на крайния резултат.

Етикети

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

About The Author

Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.
Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове, периферия, въздушни компресори, стерилизатори (автоклави), системи за цифрова радиография, компютърни системи.

Изработка на професионални сайтове и изграждане на стратегии за дигитален маркетинг. Професионален блогинг, SEO оптимизация, Adwords управление.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за гр. Пловдив и региона)

9
Остави коментар

avatar
3 Коментирай
6 Отговор
0 Последователи
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Автор на коментара
Анелияд-р ВасилевМладен Маноловд-р Василев Recent comment authors
  Абонамент  
нови стари най-гласувани
Извести за
д-р Василев
Гост
д-р Василев

Столът изглежда страхотно! Много добра работа г-н Манолов.
Скоро ми предстои ремонт на кабинета и все още се двоумя дали да претапицирам стария си и да го поосвежа или да се насоча към някой нов китайски. От колеги чувам, че са здрави и работят добре. Тъй като извършвам хирургически процедури е важно за мен аспирацията да е на ниво. Какво може да ми кажете за неговата?

д-р Василев
Гост
д-р Василев

Висок ли е разходът на въздух? Имам безмаслен компресор 800 вата с капацитет 150 литра в минута. Достатъчен ли е или ще трябва да го подменя с по-мощен?

Анелия
Гост
Анелия

Здравейте, столът наистина е чудесен. Поздравления и от мен.
Имам въпрос към Вас г-н Манолов. Притежавам стоматологичен стол, който е вече на около пет години. Още от самото начало слюносмукателят му работеше много слабо. С времето стана напълно неизползваем. Отделно си закупих външна аспирация, която ми я свързаха към стола, но от скоро започна да работи когато си поиска. Идваха няколко техника, но не успяха да открият проблема.
Ситуацията в която се намирам е доста неприятна. Какво бихте ме посъветвали?
Дошло ли е време и аз да подменям машината?

Позвънете сега