Начало » Маркетинг » Още нови пациенти и утвърждаване на името ви с Google Ads

Още нови пациенти и утвърждаване на името ви с Google Ads

От: Младен Манолов ян. 28,2018

Всяка една стоматологична практика се нуждае от постоянен поток от нови пациенти, за да поддържа своята рентабилност. Това означава да привличате хора от всички възрастови групи, независимо дали са пенсионери, мъже и жени в активна възраст или подрастващи. Стоматолозите могат да използват Google AdWords като стратегия за интернет маркетинг, съобразен с тези демографски данни.

Google Adwords

С платената рекламна програма на Google зъболекарите могат да привличат нови пациенти с различни промоционални оферти, както и да позволяват на вече съществуващите лесно да планират своите срещи.

Когато рекламирате с Google AdWords, рекламите ви ще бъдат видими само за хора, които търсят ключови думи и фрази, специално избрани за вашата кампания.

Ползите от AdWords са гъвкавост, целеви потребители и генериране на трафик. Те могат да варират в зависимост практиката: ако току-що започва, тогава нуждите от платеното търсене ще са различни от на тази с дългогодишна история. За да разберете ползите, нека разгледаме различните подходи и плюсове за новите и установените зъболекарски практики.

За зъболекарите с нова практика

Новата стоматологична практика се нуждае от популяризиране. Защо? Тъй като новият уеб сайт изисква време преди да се покаже в резултатите от местното търсене. Новите сайтове нямат история и гласувано доверие, които Google използва за да ги класира в резултатите от търсенето на ключови целеви думи.

Ако вашите конкуренти ефективно използват стратегии за оптимизация за търсачки в продължение на години, няма да успеете да се конкурирате с тях незабавно. Използването на Google AdWords ще ви помогне да поставите сайта на своята практика в най-горната част на резултатите от търсенето, и ще го направи видим за клиентите, търсещи предлаганото от вас лечение.

Реклама на стоматологичен кабинет

За тези с установена практика

Въпреки, че вашата практика може да използва услугите на SEO специалисти и да поддържа успешен уеб сайт, вероятно ще ви се наложи да се борите с други конкуренти при някои ключови думи. AdWords е жизненоважна опция за по-добра видимост в тези ситуации.

Ето трите предимства, които може да наблюдавате при продължително използване на Google AdWords:

Привличане на нови пациенти от района ви

– въпреки, че Гугъл позволява да разширите географския обхват на стоматологичната си практика, включването в списък с резултатите от местното търсене може да ви помогне да прецизирате допълнително трафика към сайта си. Възможно е да настроите рекламната кампания, към нови пациенти в радиус на 10 километра от вашето местоположение.

Насочване се към специфичните нужди на пациента

– може да представите практиката си пред нови пациенти, търсещи конкретни услуги, като „спешна стоматологична помощ“, „детска стоматология“, „избелване на зъби“ или „поставяне на импланти“. Това ще ви осигури по-голяма възможност, отколкото насочването към общи ключови думи като „зъболекарски кабинет в …“

Контрол над потока от нови пациенти

– след като кампанията ви работи добре, може лесно да я изключите или включите отново в зависимост от вашите нужди.
Пример: В случай, че почивате събота и неделя, то в тези дни я поставяте на пауза. Никое друго маркетингово решение няма да ви даде тази гъвкавост.
Получаването на посещаемост или насочен трафик за стоматологичната ви практика вероятно ще бъде доста трудна задача, особено ако се стремите да достигнете и до уникална аудитория. С AdWords може да получите незабавна видимост в търсенето на Google.

Използването на платено търсене може да постави практиката ви на върха на резултатите и да генерирате повече потенциални клиенти, докато SEO кампаниите имат доста по-бавно въздействие.
Препоръчвам Ви да използвате Google AdWords ако разполагате с бюджет, тъй като той ще даде на вашата стоматологична практика конкурентоспособност – независимо дали сте нови или утвърдени стоматолози.

Етикети

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

About The Author

Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.
Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове, периферия, въздушни компресори, стерилизатори (автоклави), системи за цифрова радиография, компютърни системи.

Изработка на професионални сайтове и изграждане на стратегии за дигитален маркетинг. Професионален блогинг, SEO оптимизация, Adwords управление.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за гр. Пловдив и региона)

Остави коментар

avatar
  Абонамент  
Извести за
Позвънете сега