Начало » Управление на офиса » Не позволявайте денталнта ви практика да се превърне в швейцарско сирене

Не позволявайте денталнта ви практика да се превърне в швейцарско сирене

От: Младен Манолов ян. 17,2018

Защо повечето зъболекари се страхуват от дупките в графика за посещения на пациенти? Вероятно защото неизпълнението, отменените или пропуснатите часове, нарушават рентабилността на денталната им практика.
А вие какво правите по въпроса? Вероятно отчаяно търсите бърз начин за промяна на това.

График

Ще ви помогна, като споделя някои идеи, но трябва да отбележа, че бързата корекция е само временно решение. Ако дупките в графика ви се превръщат в нещо обичайно, трябва да разберете защо се случва, за да не позволите денталната ви практика да се превърне в швейцарско сирене.

Ще започна със забележката да избягвате преместването на срещите с пациента, само за да запълните празните си часове, защото може да влоши нещата.
Важно е да спазвате графика си. Също така не използвайте пръстите си за да посочвате други виновни за това. Работете заедно като екип, за да не се случва за в бъдеще.
В идеалния случай вашият асистент трябва да участва в комуникацията с пациентите. Те са по-склонни да се доверят на любимия им асистент, разговарящ редовно с тях.
Идеите, които ще споделя, са насочени към вашия помощен персонал с цел да бъде по-продуктивен, удовлетворен и даващ по-добри резултати.

Списък с обаждания

Имате ли пациенти, желаещи по-ранна дата за посещение? Обадете им се и им кажете, че се е появила неочаквана промяна в графика и може да ги приемете по-рано.

Анулирани или пропуснати часове

Съществуват ли пациенти в този списък на които може да си обадите?
Членове на семейството – проверете за останалите членове на семейството, на които да предложите среща за профилактичен преглед. Предложете на ваши пациенти профилактични прегледи за останалите членове на семейството им в някой от свободните ви часове.

Стимули

Предлагайте стимули за посещение в последната минута. Например, избелване на зъби, почистване на зъбен камък, малък подарък или ваучер за отстъпка. Използвайте социалните медии за да рекламирате тази страхотна възможност.

Поддържаща грижа

Вземете телефона и с ентусиазиран и позитивен тон направете няколко обаждания до вашите пациенти, пропуснали профилактичните си посещения. ( Търсете ги в подходящо извънработно време. По този начин ще достигнете до повечето от тях.)

Социални медии – Свържете се с вашите пациенти във Фейсбук.

Прекарайте повече време с пациентите си

Ако притежавате свободно време, което не може да бъде запълнено, използвайте тази възможност, за да обсъдите продукти за домашна грижа, да актуализирате здравната им история или да представите новите си услуги.

Ако дупките в графика ви са седмични, опитайте следните идеи:

Реактивирайте пациентите си – изпратете писма под заглавие: „Липсвате ни“ до такива, които не са ви посещавали в продължение на година или повече.

Специални оферти

Съсредоточете се върху определена услуга или група пациенти със специални оферти или награди за ден, в който имате много дупки в графика.

Въпреки всичките усилия да попълните графика си, все пак могат да останат дупки, които да не може да запълните. Това не бива да ви притеснява, защото от своя страна претрупания график намалява продуктивността и качеството на работа.

Етикети

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

About The Author

Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.
Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове, периферия, въздушни компресори, стерилизатори (автоклави), системи за цифрова радиография, компютърни системи.

Изработка на професионални сайтове и изграждане на стратегии за дигитален маркетинг. Професионален блогинг, SEO оптимизация, Adwords управление.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за гр. Пловдив и региона)

Остави коментар

avatar
  Абонамент  
Извести за
Позвънете сега