Начало » Представяне на продукти » Не купувайте китайски стоматологичен стол преди да прочетете това

Не купувайте китайски стоматологичен стол преди да прочетете това

От: Младен Манолов февр. 25,2018

Мисълта за покупка на китайски зъболекарски стол със сигурност е минавала през главата на всеки зъболекар. Прочетете следващите редове преди да направите тази стъпка.
Заради настоящото състояние на голяма част от стоматологично оборудване в България това е въпрос, който често се задава. С нарастващите разходи и все по-голямата конкуренция, крайната цел трябва да бъде обмислена много внимателно.

Значително намаляване на инвестицията в ново дентално оборудване може да бъде направено чрез закупуването на китайски зъболекарски стол – но ще си купите ли и проблеми? Със сигурност може да се случи – но не е задължително ако го направите мъдро.

Важно е да се отбележи, че много от съвременните високотехнологични продукти се произвеждат в Китай. Вашият телефон, компютър, телевизор, облеклото ви, дори някои части за вашия европейски автомобил.
Няма да сгрешим ако кажем, че със всяка изминала година качеството на тези продукти става все по-високо.

Вероятно ще ви изненадам, като спомена, че много от най-големите световни производители на стоматологична апаратура, произвеждат своите по-нисък клас модели в Китай – да, вярно е.

Ако китайските столове са надеждни мога ли да си ги поръчам от всякъде?

Абсолютно не! И ето защо:
Бъдете сигурни, че ще получите това което поръчвате.
Разберете дали в цената влиза инсталация и гаранционна поддръжка, и дали тя ще бъде извършена от квалифицирани техници – дори най-качественият стол на света, без професионална поддръжка не си струва инвестицията.
Притежава ли гаранция? Какви са гаранционните условия.
Осигурява ли търговеца сервизна поддръжка за вашето населено място.

Характеристики и качество

Първото нещо, което трябва да осъзнаете, е, че дори един скъп стоматологичен стол, произведен в Китай, няма да бъде толкова добър, колкото конкурентът му от същия клас, произведен в Западна Европа. До голяма степен получавате това, за което плащате, така че очакванията ви трябва да са реалистични.

Китайското стоматологично оборудване е изключително подходящо за натоварена стоматологична практика или като помощно „за всеки случай“.
Предимството му е, че спестява много пари, притежава опростено устройство и резервните му части са лесно достъпни.
Ако сте се спрели на ниско бюджетен модел и търсите най-добрия вариант сред стоматологичните столове произведени в Китай се свържете за консултация с мен. Заедно ще обсъдим вашите нужди, изисквания и възможности от които да се възползвате.

Етикети

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

За Автора:


Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.

Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове: Sirona, A-dec, Tekmil, Fona, Diplomat, Анвита, ЮС 5, ЮС 7м и др. Автоклави, периферия, въздушни компресори, мокри и сухи аспирации.

Някои от моите клиенти:


Монтаж на нови и употребявани дентални юнити, гаранционна и извън гаранционна поддръжка. Добавяне на аспирация (силна и слюносмукател), система за работа с дестилирана вода, допълнителна периферия - микромотори, скалери, наконечници със светлина, фотолампи, интраорални камери, инсталация на софтуер и др.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за цялата страна. )

9
Остави коментар

avatar
4 Коментирай
5 Отговор
0 Последователи
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Автор на коментара
НевенаД-р СимеоновИлица ДушковаМладен МаноловЕлена Recent comment authors
  Абонамент  
нови стари най-гласувани
Извести за
Елена
Гост
Елена

Предстои ми покупката на дентален юнит. Преглеждам различни оферти в ценови диапазон около 5-7 хил. лева. Въпреки че са китайски изглеждат сравнително добре за тази цена. Единственото, което ме спира да направя такава покупка е причината, че всичките имат едни сиви дебели тръби висящи от тях. Свързват се с някаква кутия и придават много грозен вид с който мисля че няма да мога да свикна.
Може ли да ми предложите стол като например Фона 1000 или Дипломат, който да е изчистен и да няма такива стърчащи маркучи.

Илица Душкова
Гост
Илица Душкова

Обслужвате ли кабинети в Пазарджик? Майка ми има китайски стол, а фирмата от която го взе я мотат със седмици преди да дойдат. Нейният техник, който й ремонтираше старата Медия повече от петнадесет години вече не й вдига телефона. Подлъга се с „по-добрата“ оферта и отказа неговата. За съжаление много скоро осъзна глупавата си постъпка.
За нея не е проблем да си плаща за труда и допълнително пътните, само да се идва бързо. Ще се радваме ако можем да използваме вашите услуги!

Д-р Симеонов
Гост
Д-р Симеонов

Здравейте г-н Манолов, тази година дъщеря ми я очаква дипломиране и ще започне работа директно при мен. В момента й подготвям самостоятелен кабинет, като столът ще го вземем от вас. За сега остава единствено дилемата за цвета на тапицерията и окачването на инструментите. Тя иска горно, но аз имам дългогодишен опит и с двата типа. За мен безспорно по-добрият вариант е стол с долно окачване.
Бих искал да ви попитам, може ли да ми дадете схема за монтаж на вашия стол, защото майсторите ще прекарват тръби и кабели идния месец. Ще се радвам също да се запознаем лично, да ни посетите на място и да огледате помещението.

Невена
Участник
Невена

Здравейте г-н Манолов! Знам, че ремонтирате стоматологична техника в Пловдив. Искам да попитам пътувате ли и извън града? Става дума за град Варна.
Аз съм млад зъболекар и отворих кабинета преди няколко месеца. Имам китайски стол и автоклав, които са още в гаранция, но вече втори път ми се налага да чакам техници по 10 дни.
Автоклавът бе две седмици на ремонт! Сега отново столът и автоклавът създават проблеми, а ми казаха, че ще дойдат след седмица 🙁 били натоварени. Взех оборудването изгодно, но не предполагах, че ще получа такава поддръжка след това.
Не мога да връщам непрекъснато пациенти, защото създавам изключително лоша репутация още в началото на кариерата си 🙁
Ще съм изключително благодарна ако ми помогнете в създалата се ситуация.
Поздрави 🙂

Позвънете сега