Начало » Оборудване » Можем ли да вдъхнем нов живот на стария ни автоклав

Можем ли да вдъхнем нов живот на стария ни автоклав

От: Младен Манолов апр. 14,2020

Автоклавите са практични и ефективни машини, играещи решаваща роля не само в денталната практика, но и навсякъде, където съществува нужда от пълна и задълбочена стерилизация на използваните инструменти. Както всяка държава, така и България, притежава законодателно изискване, установяващо превенцията срещу потенциалните патогенни агенти, включително и по отношение на автоклавите.

Ремонт на автоклав

Те са в челната редица при процеса на проверка, така че рутинното обслужване и поддръжка трябва да се извършват правилно и редовно, за да се гарантира, че работят правилно по всяко време.

Поради огромното количество работа, извършващи всеки ден, стоматологичните автоклави са подложени на значително износване. Тъй като тези машини или някои от техните части са по-склонни да губят своята ефективност, трябва да бъдат заменяни на време.

В някои случаи след като изчерпат напълно своя работен ресурс е възможно рециклиране. Това може да се случи в специализиран сервиз за медицинско оборудване.

Съществуват няколко съществени стъпки в процеса:

– Техническа профилактика за механичните части
– Ремонт или подмяна на неизправни компоненти
– Замяна на износени секции
– Почистване
– Сглобяване

Голямо предимство на рециклираните автоклави е, че могат да се открият на доста по-ниска цена, но със същата функционалност и ефективност. В повечето случаи е възможно да бъдат закупени с гаранционна и извън гаранционна поддръжка, извършвана на място във вашия кабинет или в сервиз. Преди продажба те се подлагат на изпитание за безопасност, за да се гарантира, че ще работят като нови.

Само с помощта на професионален техник, може да се установи дали е необходима цялостна подмяна на стария автоклав или може да бъде ремонтиран.

В някои случаи е по-целесъобразно да се закупи нова машина, като се продаде старата за части.
И накрая следва да се отбележи, че рециклираните зъболекарски автоклави са също толкова ефективни в стерилизирането и обеззаразяването на стоматологичните инструменти, колкото новите, като с тяхната покупка може да спестите значителни средства, които да инвестирате в друго оборудване.

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

За Автора:


Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC systems и Dental Treatment Centers.

Специализиран в изграждането на стоматологични кабинети. Проектиране, ЕЛ, ВИК, монтаж на дентално оборудване. Гаранционна и извънгаранционна подръжка на столове, аспирации, компресори и автоклави: Morita, Sirona, A-dec, Tekmil, Melag, W&H, Metasys, Dürr, Cattani, Diplomat, Анвита, ЮС 5, ЮС 7М и др. Автоклави, компресори, мокри и сухи аспирации, амалгама сепаратори.

Някои от моите клиенти:


Монтаж на нови и употребявани дентални юнити, гаранционна и извън гаранционна поддръжка. Добавяне на аспирация (силна и слюносмукател), система за работа с дестилирана вода, допълнителна периферия - микромотори, скалери, наконечници със светлина, фотолампи, интраорални камери, инсталация на софтуер и др.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за цялата страна. )

4
Остави коментар

avatar
2 Коментирай
2 Отговор
0 Последователи
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Автор на коментара
ВенелинМладен МаноловГабриела Стойчева Recent comment authors
  Абонамент  
нови стари най-гласувани
Извести за
Габриела Стойчева
Гост
Габриела Стойчева

Привет от морската ни столица. Имам касетъчен автоклав Statim 2000. Подарък ми е от дъщерята, която работи като стоматолог в Канада. Стерилизира инструментите много бързо за около 3 минути. Върши ми страхотна работа. За съжаление от няколко дни отказва изобщо да тръгне. Той е канадско производство и ме притеснява дали ще се намерят за него части в България? Мога ли да ви го изпратя за ремонт или да си търся нов?

Венелин
Гост
Венелин

Здравейте! Притежавам китайски автоклав Sun, който от скоро започна да да прекъсва циклите и да изписва грешка E8. Понякога след като го пусна отново успява да автоклавира до край, но и тогава инструментите излизат леко влажни. Може ли да ми помогнете с дистанционна консултация, която да си заплатя, или трябва да го погледнете лично?