Начало » Оборудване » Можем ли да вдъхнем нов живот на стария ни автоклав

Можем ли да вдъхнем нов живот на стария ни автоклав

От: Младен Манолов ян. 21,2018

Автоклавите са практични и ефективни машини, играещи решаваща роля не само в денталната практика, но и навсякъде, където съществува нужда от пълна и задълбочена стерилизация на използваните материали. Както всяка държава, така и България, притежава законодателно изискване, установяващо превенцията срещу потенциалните патогенни агенти, включително и по отношение на автоклавите.

Ремонт на автоклав

Те са в челната редица при процеса на проверка, така че рутинното обслужване и поддръжка трябва да се извършват правилно и редовно, за да се гарантира, че работят правилно по всяко време.

Поради огромното количество работа, извършващи всеки ден, стоматологичните автоклави са подложени на значително износване. Тъй като тези машини или някои от техните части са по-склонни да губят своята ефективност, трябва да бъдат заменяни на време.

В някои случаи след като изчерпат напълно своя работен ресурс е възможно рециклиране. Това може да се случи в специализиран сервиз за медицинско оборудване.

Съществуват няколко съществени стъпки в процеса:

– Техническа профилактика за механичните части
– Ремонт или подмяна на неизправни компоненти
– Замяна на износени секции
– Почистване
– Сглобяване

Голямо предимство на рециклираните автоклави е, че могат да се открият на доста по-ниска цена, но със същата функционалност и ефективност. В повечето случаи е възможно да бъдат закупени с гаранционна и извън гаранционна поддръжка, извършвана на място във вашия кабинет или в сервиз. Преди продажба те се подлагат на изпитание за безопасност, за да се гарантира, че ще работят като нови.

Само с помощта на професионален техник, може да се установи дали е необходима цялостна подмяна на стария автоклав или може да бъде ремонтиран.

В някои случаи е по-целесъобразно да се закупи нова машина, като се продаде старата за части.
И накрая следва да се отбележи, че рециклираните зъболекарски автоклави са също толкова ефективни в стерилизирането и обеззаразяването на стоматологичните инструменти, колкото новите, като с тяхната покупка може да спестите значителни средства, които да инвестирате в друго оборудване.

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

About The Author

Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.
Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове, периферия, въздушни компресори, стерилизатори (автоклави), системи за цифрова радиография, компютърни системи.

Изработка на професионални сайтове и изграждане на стратегии за дигитален маркетинг. Професионален блогинг, SEO оптимизация, Adwords управление.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за гр. Пловдив и региона)

Остави коментар

avatar
  Абонамент  
Извести за
Позвънете сега