Начало » Управление на офиса » Колко важен е стоматологичният стол, и това как общувате?

Колко важен е стоматологичният стол, и това как общувате?

От: Младен Манолов окт. 05,2020

Познавате ли езика на тялото? Разчитате ли своите пациенти? Това, което ви казват, е само малка част от начина, по който общуват. Комуникацията
включва много повече от думи. Тя има и физическа част. Комфортът и чувството за спокойствие, са изключително важни в денталната практика. Те зависят основно, от физическото усещане на пациента в стоматологичния стол.

Слушате ли ги?

Когато разговаряте със своите пациенти, колко от това, което казват, приемате наистина? Активното слушане е свързано с истинското осмисляне на онова, което те искат да получат. Ето защо е добра идея, вашите пациенти да са възможно най-спокойни от само начало. Това увеличава значително шанса за доброто сближаване с тях, и възможността да получите пълното им доверие.

Това е подготовката за успешното лечение. Слушайте какво казва пациентът, но и как го прави. Тонът на гласа и изражението на лицето. Какъв език на тялото използват? Ще получите много невербални послания от тях, за това как се чувстват.

Как да действате?

Слушайте и перифразирайте: ако пациентът изрази страх или загриженост, обърнете се със същия език. Не изглеждайте твърде напрегнати, но нито прекалено небрежни. Вие сте авторитет, но приятелски настроен. Вашите пациенти трябва да могат да Ви се доверят.
Не бързайте да говорите или го правете със същото темпо като слушателя. Поддържайте визуален контакт, използвайте по-нисък тон на гласа и бъдете
с отворена поза, спрямо него.

„Винаги ще има хора, за които посещението на зъболекарския кабинет ще е трудно, но правилният подход за комуникация с тях, съчетан с най-новите удобства и технологии на стоматологичния стол, ще Ви помогнат изключително много.“

Ролята на стоматологичния стол

Той буди в пациентите страх и безпокойство. За тях е символ на дискомфорт и болка, а за Вас основен оперативен инструмент.
Добрият му външният вид, ниското ниво на шум при работа и физическия комфорт, са от основно значение. И ако в миналото пациентите са били лишени от възможността да получат изброените неща, то днес са напълно достъпни. И ако те не ги открият в даден кабинет, ще ги потърсят на друго място.

Бъдете гъвкави и в крак с времето. Съвременният стоматологичен бизнес е изключително динамичен и конкурентен. Ако си позволите компромиса да изостанете от неговото темпо, то ще усетите негативните последици, изразяващи се основно в отлива на клиенти.

Етикети

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

За Автора:


Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.

Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове: Sirona, A-dec, Tekmil, Fona, Diplomat, Анвита, ЮС 5, ЮС 7м и др. Автоклави, периферия, въздушни компресори, мокри и сухи аспирации.

Някои от моите клиенти:


Монтаж на нови и употребявани дентални юнити, гаранционна и извън гаранционна поддръжка. Добавяне на аспирация (силна и слюносмукател), система за работа с дестилирана вода, допълнителна периферия - микромотори, скалери, наконечници със светлина, фотолампи, интраорални камери, инсталация на софтуер и др.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за цялата страна. )

1
Остави коментар

avatar
1 Коментирай
0 Отговор
0 Последователи
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Автор на коментара
Елисавета Пенчева Recent comment authors
  Абонамент  
нови стари най-гласувани
Извести за
Елисавета Пенчева
Гост
Елисавета Пенчева

Забелязвам го при мои колежки, които още работят със старите български столове. Кабинетите са им почти празни. Останаха само възрастните пациенти, на които изобщо не им прави впечатление на какво сядат.
Не можеш да очакваш млади хора, свикнали със съвременното лъскаво ежедневие да ти се доверят, виждайки морално остарялата техника!

Позвънете сега