Начало » Оборудване » Как да изберем подходящия автоклав

Как да изберем подходящия автоклав

От: Младен Манолов дек. 30,2017

Времетраене на циклите

Колко често стерилизирате оборудването си и колко бързо имате нужда от него? Времето за пълен стерилизационен цикъл обикновено варира между 10 и 40 минути. Никой не иска пациентите му да чакат, а графикът му да изостава, защото изчаква стерилизацията на оборудването.

Стоматологичен автоклав

Водопроводни или автономни машини

Един от често срещаните въпроси е кой от двата вида е по-подходящ. Автоклавът, свързан към водопроводната мрежа ще се напълни и изпразни самостоятелно, докато автономните машини трябва да се зареждат от персонала.
Ако желаете да се спрете на първия вариант и не разполагате с изградена подходяща водопроводна инсталация, ще трябва да разчетете този разход.
С помощта на автономния автоклав ще сте в състояние да използвате само дестилирана вода, което несъмнено ще удължи неговия живот. В този случай ако нямате дестилатор за вода, ще трябва да си осигурите.

Цена

Колко ще похарчите? Това ще очертае броя на функциите, които ще имате на разположение. Също така ще трябва да помислите за оперативните разходи, като например обслужване, сметки за вода и електричество.

Гаранционни условия и качество

Задължително е да попитате за гаранционния срок на машината, която желаете да закупите. Всички автоклави са произведени по ISO стандарти и трябва да притежават CE сертификат.

Тестване и поддръжка

За да поддържате максимално функционалността на машината, трябва да извършвате ежедневните цикли съгласно правилата на производителя. Също така се препоръчва автоклавът да се обслужва професионално на всеки 12 месеца. По-добрата поддръжка ще предпази стерилизатора ви от ненужни аварии, прекъсващи стоматологичната ви практика.

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

About The Author

Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.
Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове, периферия, въздушни компресори, стерилизатори (автоклави), системи за цифрова радиография, компютърни системи.

Изработка на професионални сайтове и изграждане на стратегии за дигитален маркетинг. Професионален блогинг, SEO оптимизация, Adwords управление.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за гр. Пловдив и региона)

Остави коментар

avatar
  Абонамент  
Извести за
Позвънете сега