Начало » Маркетинг » Зъболекарски уебсайт: Вече имате такъв за своята практика, но върши ли ви работа?

Зъболекарски уебсайт: Вече имате такъв за своята практика, но върши ли ви работа?

От: Младен Манолов февр. 24,2018

Обновявал съм цялостно много лоши зъболекарски уеб сайтове. Често пъти се питам защо някой е платил голяма сума за подобие на уеб сайт и е поставил името си върху него. Вероятно поради незнанието, че уеб сайтът е много мощен маркетингов инструмент, разказващ на света за практиката на собственика му. Уеб сайтовете се виждат както от настоящите пациенти на дадена стоматологична практика, така и от много потенциални. Притежанието на лош или недовършен сайт се отразява изключително негативно.

Смятате ли, че уеб сайтът на вашата стоматологична практика, я популяризира толкова успешно, колкото всъщност е тя?

Стоматологичен сайт

Опитайте следните няколко идеи и вашият сайт може да бъде невероятен!

Поставете реални снимки и биографични данни за вас и вашия персонал

Виждал съм безброй сайтове, които имат недовършена или непълна секция, даваща представа за персонала. Качествените снимки и професионално изготвената биографична информация позволява на пациентите да опознаят вас и вашият персонал, преди да посетят кабината ви.

Изчистено и професионално лого

Препоръчвам ви да инвестирате пари във вашето лого (фирмен знак). То е знамето на практиката ви. Лого, изглеждащо изработено от първокурсник по изобразителни изкуства, не е подходящо за вашия бизнес. От това хората могат да предположат, че практиката ви не е на ниво или е непрофесионална и да накара потенциални клиенти да потърсят онлайн друг зъболекар.

Обяснете вашите услуги

Повечето хора не говорят езика на зъболекарите. Предоставянето на уникално съдържание, като видеоклипове, статии и снимки, обясняващи вашите услуги е задължително. Извършена по прост и лесен за разбиране начин, тази комуникация може да намали страховете на пациентите ви и да отговори на всичките им въпроси и притеснения преди да започнат лечение.

Представете препоръки

Препоръките са отличен начин да спечелите доверието на пациентите. Те могат да бъдат под формата на няколко писмени изречения или кратки видео клипове, в които клиенти споделят положителните си впечатления за вашата практика. Тази информация може да бъде мощно средство за привличане на нови пациенти.

Абонаментни и контактни формуляри

Абонаментните форми са лесен начин да предложите нещо в замяна на имейл адреса на потенциален клиент. Това може да бъде купон за отстъпка или нещо подобно. Получаването на тези адреси позволява да информирате всички за предстоящите промени в практиката ви, промоции или съвети свързани с оралната хигиена.

Формулярът за контакти е начин някой лесно да се свърже с вашия персонал. Има моменти, когато пациенти не могат да се свържат с вас по телефона или да се чувстват неудобно. Предоставянето на този формуляр показва, че офисът ви е достъпен и отворен за въпроси от страна на пациентите.

Страница „Попитай Доктора“

Някои стоматолози предлагат конкретна секция в уеб сайта си, където пациентите могат да изпращат въпроси директно до лекаря и да получат отговор преди посещението им в кабинета. Тази възможност позволява на стоматолога да изчиства неясноти, да отговори на тревогите или въпросите, вълнуващи пациентите и да помогне за изграждането на мост на доверието между лекар и пациент.

Предложете възможност за онлайн запазване на час

Онлайн запазването на час е друг начин да насочите трафика към сайта си, но също е и услуга, която пациентите харесват.

Уверете се, че уеб сайтът ви е удобен за мобилни устройства

Ако уеб сайтът ви не е приятелски настроен към мобилни устройства, ще лишите много посетители от достъп. Голям брой хора използват предимно мобилни устройства ( телефон, таблет), за да сърфират в мрежата. Ако не предлагате мобилни възможности, сайтът ви няма да се класира високо в резултатите от търсенето в Гугъл.

Предлагайте промоции за пациента

Вашият сайт трябва да бъде платформа, позволяваща на пациентите да са информирани за промоциите, предлагани от практиката ви. Те могат да накарат потребителите да се свържат с вашия офис за повече информация или да уговорят час за лечение.

Абонирайте се за поддръжка

Всеки уеб сайт се нуждае от редовна поддръжка, защото уеб технологиите се променят ежедневно. Техническите актуализации трябва да се извършват редовно от специалисти, за да се избегнат прекъсвания в нормалната работа или потенциални хакерски атаки.

Включете галерия за усмивки

Тя включва снимки с усмивките на вашите пациенти. Това може да бъде отличен инструмент за демонстриране на качеството на вашата работа, както и да покаже удовлетворението им от работата ви.

Видео обиколка

Видео обиколката дава възможност на потенциалните ви клиенти да направят бърза обиколка на вашият кабинет или клиника и да покаже членовете на вашия персонал. Пациентите обичат да знаят кой ще работи над зъбите им. Краткото видео ще им позволи да се почувстват свързани с практиката ви, преди да минат през вратата.

Локална SEO оптимизация на сайта

Това е практика, с която ще класирате сайта си в челните резултати при търсене на зъболекар във вашето населено място. Тя ще позволи на потенциалните клиенти от вашия район да ви отрият по-лесно и да се свържат с вас. Локалното SEO може да бъде от жизнено важно значение за вашият уеб сайт и стоматологична практика. Важно е той да бъде изграден и оптимизиран правилно, за да бъде откриван и класиран добре от търсачките като Гугъл.

Заключение

Наличието на професионален уеб сайт, създаден специално за вашата стоматологична практика, е от съществено значение за успеха ви. Пациентите все повече забелязват качеството на уеб сайтовете. Ако той е непрофесионално изработен или остарял, хората ще приемат същото и за вашата практика. Надявам се, че горният списък ще ви помогне да разберете значението на качествения уеб сайт. Извършването на едно или повече нововъведения може да ви помогне да подобрите представата за практиката ви. В тази технологична епоха вашият сайт е толкова важен, колкото и приятелски настроеният персонал и организиран кабинет. Ако не сте сигурни от къде да започнете, не се тревожете. Свържете се с мен и аз ще ви помогна да създадете професионален стоматологичен сайт, с който да се гордеете.

Етикети

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

About The Author

Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.
Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове, периферия, въздушни компресори, стерилизатори (автоклави), системи за цифрова радиография, компютърни системи.

Изработка на професионални сайтове и изграждане на стратегии за дигитален маркетинг. Професионален блогинг, SEO оптимизация, Adwords управление.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за гр. Пловдив и региона)

Остави коментар

avatar
  Абонамент  
Извести за
Позвънете сега