Начало » Управление на офиса » Задавате ли си правилните въпроси, как да увеличите пациентите в стоматологичната си практика?

Задавате ли си правилните въпроси, как да увеличите пациентите в стоматологичната си практика?

От: Младен Манолов ян. 14,2018

Зъболекарите често вярват, че се нуждаят от повече пациенти и се питат как да ги получат. Но по-правилният въпрос е какво могат да направят за тези, които вече имат.

Пациенти за стоматологични услуги

Стоматолозите страдат от проблем в професията си, който рядко обсъждат – не си задават правилните въпроси. Съществуват много неща, които правят добре в работата си – да са грижовни, състрадателни и посветени. Понякога обаче не могат да мислят извън тези рамки.

Те искат да знаят, „Как мога да имам повече пациенти?“. Всъщност трябва да са наясно със следното: „Защо искат повече нови пациенти и какво се случва със съществуващите?“
Истинският въпрос, който е нужно да си задават, е: „Какво мога да направя с моите съществуващи пациенти, за да увелича своята производителност и да постига целите, които съм задал на екипа ми?“.

Имате голям шанс да откриете всички възможности, от които се нуждае вашата практика. Нека се опитам да ви дам насока, като си отговорите на три въпроса, които ще допринесат да посрещнете нуждите на вече съществуващите ви пациенти.

1. Сигурни ли сте, че задната врата е затворена?

Ако имате изобилие от пациенти в кабинета, може да не забележите, че той е широко отворен!
– Следите ли броя на активните ви пациенти месечно?
– Следите ли броя посетители за профилактични прегледи?
– Знаете ли колко пациенти очаквахте този месец, но те не се появиха?

Ако не следите тези ключови показатели за ефективност, може да не осъзнавате колко пациенти посещават кабинета ви веднъж и след това не се връщат.

2. Какво правите за да задържите пациентите доволни във вашата практика?

Те очакват повече при всяко посещение.

– Поддържате ли своите технологии и техники?
– Имате ли възможност да предложите преференциален абонамент, който ще мотивира пациентите ви да се подложат на лечение?
– Ангажирате ли ги си със свои собствени условия, чрез присъствието си онлайн или в социалните медии?

Обмислете практиката си. Можете ли да направите още за да задържите пациентите си доволни?

3. Какво правите вие и вашият екип за да напуснете рамките на зъболекарския стол?

Ако сте изградили връзка със своите пациенти и сте спечелили тяхното доверие, вече имате предимство, което ще ги накара да следват препоръчаното им от вас лечение. Много пъти неуспехът идва от там, че наложителността, рисковете и ползите от лечението се представят по начин, по който пациентите не могат да преценят правилно.

Близо до къщата ми растеше Бор, който непрекъснато пълнеше и запушваше улуците й с иглички. Повиках професионален секач и поисках от него да отреже клоните, които бяха в близост до покрива. Предварително ми каза, че услугата ще струва около 200 лева, но след като пристигна на място и направи оглед ми обясни, че съществуват рискове корените на дървото да достигнат до основите на къщата и водопроводната мрежа. Поради тези рискове той промени препоръката си от подрязване на клоните до отстраняване на дървото. Цената нарасна на 600 лева, но начина по който той представи рисковете и ползите, не ми позволи да кажа не. Беше добре за него и за мен.

Сферата в която сте професионалисти е същото нещо. Как обяснявате наложителността, рисковете и ползите от това лечението да продължи и да бъде завършено? Бих ви препоръчал при всяка среща да говорите за това, което вече е диагностицирано. Какво може да кажете или да направите по различен начин, за да насърчите пациентите си да продължат напред с лечението? Това ще е добре за тях и за вас.

Най-важно е следното: трябва да знаете какви въпроси да си зададете.

– Дали задната врата е отворена?
– Какво правите да задържите пациентите си щастливи?
– Какво правите за пациентите, които вече ви се доверяват?

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookСподели Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This

About The Author

Сервизен специалист - стоматологична апаратура. Сертифициран в инсталацията, обучението и техническата поддръжка на CEREC system (MyCrown - FONA Dental) , 1000S, 2000L - Treatment Centers.
Специализиран в монтажа и ремонта на стоматологични столове, периферия, въздушни компресори, стерилизатори (автоклави), системи за цифрова радиография, компютърни системи.

Изработка на професионални сайтове и изграждане на стратегии за дигитален маркетинг. Професионален блогинг, SEO оптимизация, Adwords управление.

За въпроси и връзка с мен: (0878 639 133) - (Сервизна поддръжка за гр. Пловдив и региона)

Остави коментар

avatar
  Абонамент  
Извести за
Позвънете сега